Radovi na „Gazeli” ponovo od 15. marta

Bez autora
Mar 08 2011

Obnova mosta „Gazela”, koja je počela prošle godine, biće nastavljena 15. marta. Pre početka glavnih radova na „Gazeli”, od sutra do 13. marta u periodu od 22 časa do četiri sata jutro, sa novobeogradske strane mosta pored Ulice Vladimira Popovića, biće zatvorene po dve kolovozne trake u oba pravca. Radnici će u noćnim satima postavljati skele u brzim trakama. Od 10. marta do 10. aprila, na delu mosta ka gradu, biće podignuta skela kod saobraćajnice Donjosavska – autoput. U toku dana vozila će moći da se kreću u dve saobraćajne trake kao i do sada. Za razliku od prošle godine, kada je počela velika obnova „Gazele”, sada se očekuje više problema u saobraćaju. Gužve na ulicama mogu da budu rešene tako što bi građani više koristili vozila javnog gradskog prevoza.

Radovi na „Gazeli” ponovo od 15. martaObnova mosta „Gazela”, koja je počela prošle godine, biće nastavljena 15. marta, najavljuje Slavoljub Tubić, pomoćnik generalnog direktora „Puteva Srbije”. 

Pre početka glavnih radova na „Gazeli”, od sutra do 13. marta u periodu od 22 časa do četiri sata jutro, sa novobeogradske strane mosta pored Ulice Vladimira Popovića, biće zatvorene po dve kolovozne trake u oba pravca. Radnici će u noćnim satima postavljati skele u brzim trakama. Od 10. marta do 10. aprila, na delu mosta ka gradu, biće podignuta skela kod saobraćajnice Donjosavska – autoput.

–  U toku dana vozila će moći da se kreću u dve saobraćajne trake kao i do sada – rekao je Tubić.

Za razliku od prošle godine, kada je počela velika obnova „Gazele”, Tubić sada očekuje više problema u saobraćaju.

Gužve na ulicama mogu da budu rešene tako što bi građani više koristili vozila javnog gradskog prevoza. Jedna od preporuka je i da ukoliko je moguće zaobiđu „Gazelu” i prebace se na druge mostove. Autobusima GSP-a biće dozvoljeno da se kreću preko mosta i u toku najvećih radova, ali će vozači morati da uspore.

Od sredine aprila biće zabranjeno kretanje teških kamiona koji će biti preusmereni na obilaznicu do Smederevskog puta

– Najduži most u Beogradu biće obnavljan do kraja godine, ali kritična situacija u saobraćaju ne bi trebalo da potraje duže od tri meseca – od 15. marta do 15. juna kada se budu izvodili radovi na gornjem delu mosta. U toku dana neće biti zatvoreno više od jedne saobraćajne trake u oba smera. Dodatna teškoća je ta što će tri meseca biti zatvorene tri silazne rampe sa „Gazele” ka Sajmu i Savskoj ulici – kaže Tubić.

Za 15. mart najavljeno je da će početi i radovi ispod tramvajskog mosta, kod Mostarske petlje. Prvobitno je bilo planirano da zbog složenih radova čak tri meseca ne saobraćaju tramvaji u pravcu Banovog brda, ali se posle dogovora sa nadležnima iz grada odustalo od te namere.

– Za radove ispod tramvajskog mosta predviđeno je nekoliko faza. Prva će trajati od 15. marta do 31. marta i tada će biti zatvoren prolaz od Niša ka Savskoj ulici. Kasnije, do 10. avgusta, u zavisnosti od dinamike radova pojedini pravci će biti zatvarani, a građani će o tome dobijati  blagovremena obaveštenja – napominje Tubić.

Od 25. juna do 14. jula za saobraćaj će biti zatvorene brze trake u oba smera preko „Gazele”. U oba pravca prvo će biti stavljana izolacija, sanirane kolovozne ploče, ugrađene dilatacione spojnice i postavljen novi asfalt.

U okviru rekonstrukcije „Gazele” predviđeno je da od 10. juna do 10. avgusta bude obnovljena i druga polovina trolejbuskog mosta ka Šidu. Predviđeno je da bude asfaltiran trotoar i desna saobraćajna traka na ovoj saobraćajnici koja će biti zatvorena za saobraćaj. Saobraćaj će se u toku ta dva meseca, od centra ka Topčiderskoj zvezdi, odvijati samo levom kolovoznom trakom. Bez obzira na radove, trolejbusi će uredno prevoziti putnike.

– Od 12. avgusta do 12. oktobra biće obnovljena druga polovina trolejbuskog mosta. U tom periodu vozila će ka centru koristiti samo jednu saobraćajnu traku, a vozači koji idu ka Topčiderskoj zvezdi moći će da prolaze kroz dve saobraćajne trake – kaže Slavoljub Tubić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik